lördag 30 juni 2012

B O N D E D O R O L E


Lyssnar mycket på Bonde Do Role för tillfället. Dricker piggelinslush, badar i mälaren, smakar dumplings för första gången.

lördag 23 juni 2012

S K O G S V A N D R I N G

grimstaskogen grimstaskogen grimstaskogen

Igår tog jag en nästan två timmar lång vandring i Grimstaskogen för att gå in mina vandrarkängor. Jisses vad jag älskar den skogen, vad jag älskar att bo här. Det gör ingenting att hela benen är fyllda av myggbett som jag vill klia sönder, att gå ut i skogen och upptäcka nya grejer hela tiden är en av mina favoritsysselsättningar. Som att hitta det här vattenhålet till exempel, hur vackert är inte det??

P O S T

Den senaste tiden har det dykt upp helt fantastiska saker i mitt brevinkast. Det här är de som jag är allra gladast över:

brevlåda Kivi och monsterhund, en helt kittlande rolig berättelse om en önskan som inte alls blir som det var tänkt. Samt ett underbart vackert grytunderlägg som finaste Susanna skapat.

brevlåda Haru - de ensammas ö, en dokumentärfilm om Toves och Tootis sommarliv ute på Klovharun i Pellinge skärgård. Tove och Tooti i Europa, en dokumentärfilm om Tove och Tootis resor i Europa mellan 1975 och 1993. Båda dessa är skapade utifrån Tove och Tuulikkis egna filmklipp och texter. De är så vackra att det gör ont i bröstet och ger lyckorus om och om igen.

söndag 17 juni 2012

1 7 J U N I

Borde egentligen ha varit i Luleå på Luleå Pride denna helg men jobb, tid, pengar och hälsa fick mig att avstå. Att läsa artiklar och kommentarer om hur bra det varit och se bilder på hur mycket människor som närvarar gör mig alldeles varm i hjärtat och jag fylls av stolthet över hela arrangemanget.

Istället för hbtq-aktivism har helgen ägnats åt grillning, picknick på vardagsrumsgolvet framför fotbollsmatch, party-alias, lyxfrukost, linfröbullsbakning, tove jansson-klipp, häng med lillebror och städning av lägenheten.


söndag 10 juni 2012

BÄSTA HELGEN NÅGONSIN


Har på riktigt haft finaste helgen någonsin. Vet inte riktigt hur jag skulle kunna förklara men jag kan ju försöka med att redogöra för händelser; Nicki Minaj på Annexet med nära nära vänner, dans tills jag stupade på Klubb Mamarazzi som är bästa klubben alla kategorier, waxholmsfärja ut till skärgården där bastu och bad, grillning, dans hela natten, anden i glaset och sömn på brygga, god mat och femton underbara människor väntade. Ja, ni kan ju bara ana hur mycket jag redan saknar allt.

fredag 8 juni 2012

onsdag 6 juni 2012

tisdag 5 juni 2012

B A L K O N G E N 2.0

Balcony Balcony View Min balkongs skönhet är nu ett minne blott. Helgens regn spolade bort allt vad örter heter, tomatplantan gick av och kylan hotade sockerärternas fortlevnad. Som tur är spenderades helgen hos moster där jag fick nytt och nu skiner solen igen, svalorna flyger igen och jag ska prova på krasse och ruccola. Om tomatplantan och sockerärterna överlever blir jag överlycklig.