måndag 28 februari 2011

Gudrun Schyman (FI) och Camilla Lindberg om jämställdhet


När jag kommit igång lite med min hemtenta ska jag unna mig att titta på denna som för att fylla på med mer information och jävlar anamma. Har hört väldigt goda saker om denna. Se den ni med!!

Sytt

sytt

En salig hop med älgar i lite olika storlekar. Kalikåmönster från en 80-talsbok du kan finna hemma hos mamma. De är så gosiga att de inte går att sluta krama när en väl börjat, perfekt för bebisar.

söndag 27 februari 2011

improviserad middag

26feb

26feb

26feb

Igår improviserade jag fram någon slags middag. Försökte göra chips men hade inte föreberett och hade alldeles för lite olja i kastrullen och alldeles fel kastrull och så vidare och så vidare men det blev gott ändå.

Ring

25feb

För några dagar sedan ramlade jag över den här och var självfallet tvungen att införskaffa den, det är ju något med mig och horn. Bra att ha även om en blir överfallen på gatan eller så...

Pärlplattat

pärlplattat

Pärlplattor med ren- och älgspår. Informativt och färgglatt.

På väg

Jag har halstabletter som smakar morfar, jag har té som påminner mig om budapest-resan för ett år sedan och snart har jag även min syster inom replängds avstånd. Idag är det nämligen jag som tillsammans med mina kursböcker, datorn, två par längdskidskit och ett fåtal klädesplagg sätter mig på tåget till henne. Älskar möjligheten att förflyttas under tentaveckor, att kombinera bevisandet av ny kunskap med värme, äventyr och kärlek. Wiiie!

lördag 26 februari 2011

lördag

26feb

26feb

26feb

26feb

26feb

Knåpat

knåpat

Lampa med skärm gjord av ramlösaburkar och en massa olika slags ståltrådar. Lampfoten är gipsad med en bas innanför av hönsnät, träklossar och luftkuddar.

fredag 25 februari 2011

fredag

25feb

25feb

25feb

25feb

Just nu:

Ser på Idiot på resa, äter edamame och pysslar med >det här<.

Målat

målat


En gång målade jag av min pappa. Skägget är dock gjort av stålull, pinnan och socker.

torsdag 24 februari 2011

På tur

Utflykt

Utflykt

Utflykt

Utflykt

Utflykt

Utflykt

Att ladda inför tentavecka med fina klassisar och skidtur är inte fy skam. Fy tusan vad fint det var, jag utropade säkert tre gånger; Åh vad mysigt! Älskar snö, natur och skidåkning. It's the shit!
Varför jag kanske ser lite ynklig ut är på grund av att vi inte direkt slog läger där det var lä utan vinden ven och det blev ganska jättekallt ganska fort.
Då var det bra att ha varm choklad.

Flätat


Den här korgen innehåller rena sängkläder och trots att jag gjorde den för ett år sedan ganska precis har jag fortfarande inte hunnit stabilisera den med lim eller lack utan jag lämnar det till att bli ett framtida projekt.

onsdag 23 februari 2011

Gipsat


Ljushållare gjutna i gips. Annars är jag ganska ömklig och har ångest inför hemtenta. Att de aldrig börjar kännas mindre jobbiga. Oavsett hur många en än gjort kommer paniken. Nåväl, ut och lyssna på samtal. Peppa med klassisar och imorgon är det bara att köra igång hårt och ordentligt.

tisdag 22 februari 2011

ynk

Idag är jag ledsen för det gör ont i hela min kropp. I leder, mage, nacke, öron, tumme, muskler... Jag skulle ha förberett mig inför världsrolig skoluppgift där jag skulle få vara radikalfeminist men i och med tröttheten igår, och min jättedåliga sömn inatt känner jag mig inte kapabel till någonting förutom att dricka té och se på dokumentärer. När jag kommer hem från skolan idag ska jag till exempel se på den här:



Jag längtar tills jag kommer hem.

måndag 21 februari 2011

Snickrat




Väggskåp med Luleå skärgård som huvudtema. I det huserar för tillfället en bråkdel av mina téer.

söndag 20 februari 2011

Into the wild



Såg nyss denna film, i hopp om en längtan ut i vildmarken.
Delvis kände jag längtan och vilja till att bege mig ut på äventyr men mestadels av tiden blev jag förbannad...
Vilken egoistisk snorunge som inte tänker på någon annan än sig själv!
Och de få kvinnogestalter i filmen är självfallet ingenting annat än antingen dumma, omhändertagande, passiva eller sexdrivna. Ingenting faller utanför stereotyperna av hur en tjej/kvinna/mamma "ska vara". Tryggt och säkert så att allt fokus kan ligga på den självupptagna identitetssökande och ganska dumma unga karln som vi tittare förväntas imponeras och inspireras av.

Jag skulle gärna åka ut på äventyr i oändlighet, men jag skulle aldrig vilja göra det på så dumdristigt och känslokallt vis.

Försmak av Queertopia







Lissi Dancefloor Disaster, Random Cute Animals och en jäkla massa dans = grym kväll.

Upptäcksfärd på Kvarnholmen





Stickat


Mössa och halsduk stickade i december då jag frös i Luleå. Älskar halsduken, den används varje dag.

Ett foto i timmen: Lördag

09.00: Frukost

10.00: Hämta tvätt

11.00: Gilmore Girls, vika tvätt

12.00: Plugga, äta lunch

13.00: Plugga med Röda bönor

14.00: Promenad på isen

15.00: Packa upp mat, fika

16.00: Måla naglar

17.00: Utsikt från stolen

18.00: Middag

19.00: Ombytt, peppar med folköl

20.00: Kafé 44, Queertopiafest

21.00: Qören